Een zakelijk telefoonnummer voor je webshop is goed idee omdat een 06 nummer niet professioneel overkomt, en je wilt natuurlijk niet dat jouw privé telefoonnummer op het internet staat. Gelukkig hoeft zo’n 085 nummer of een lokaal netnummer zoals 020 helemaal niet duur te zijn.

 

In dit blog bespreek ik het volgende:

  1. Waarom een professioneel telefoonnummer de conversie in jouw webshop verhoogt.
  2. De verplichtingen voor contactopties + zonder bereikbaarheid liever alsnog een telefoonnummer vermelden.
  3. De goedkoopste (én goede) manier voor een zakelijk telefoonnummer.

 

Conversie verhogen met een zakelijk telefoonnummer

Jouw bezoeker wilt zijn/haar vragen ergens kwijt kunnen, over een product zal je zoveel mogelijk op de product pagina vermelden. Maar als een bestelling niet aankomt wil je even kunnen bellen. Met een professioneel telefoonnummer geef je aan klaar te staan voor de klant én straal je vertrouwen uit: je bent tevens een échte webshop met klantenservice.

Een 06 nummer geeft niet het idee aan de bezoeker dat diegene met een bedrijf aan het handelen is. Overigens is het zo fijn als je een apart nummer gebruikt dan je eigen telefoonnummer, op een bepaald punt wil je op zondag wat anders doen dan vragen beantwoorden.

 

Is een telefoonnummer vermelden op je webshop verplicht?

Het is niet verplicht om op jouw webshop een telefoonnummer te vermelden. Het is door de wet wel vereist om naast e-mail een rechtstreekse, efficiënte contactmethode aan te bieden (naast e-mail).

Een alternatief is het aanbieden van WhatsApp of een andere vorm van live chat, als je niet telefonisch bereikbaar kunt zijn zou je klanten wel een voicemail kunnen laten inspreken zodat je ze terug kunt bellen.

Met een duidelijk voicemail bericht dat klanten kunnen WhatsApps of dat je ze terugbelt kun je alsnog een telefoonnummer vermelden op jouw webshop: het geeft bezoekers een fijn gevoel en ze zullen sneller bij je bestellen.

 

Goedkoopste telefoonnummer voor webshops (7,40 per jaar)

Bij Cheapconnect vraag je gemakkelijk een 085 nummer of lokaal telefoonnummer aan (zoals 020 en 030). Je hebt hier geen simkaart voor nodig. Via VOIP kun je met een app als Zoiper telefoontjes ontvangen via internet op je smartphone, ook kun je oproepen doorsturen naar jouw mobiele nummer.

In het kort

  • 085, 020, 030, andere netnummers of buitenlandse telefoonnummers.
  • Koppel met een VOIP app zoals Zoiper, schakel door naar je mobiele telefoonnummer of gebruik een VOIP apparaat.
  • Voor het nummer betaal je 7,40 excl. btw per jaar.
  • Om uit te bellen of door te schakelen kun je prepaid saldo op je account zetten met iDEAL. Naar een vast nummer betaal je €0,023 en naar een mobiel nummer €0,05.
  • Je kunt Whatsapp gebruiken op dit nummer, meer informatie lees je hier onder.
  • SMS versturen kan vanuit het klantenpaneel, of optioneel kun je een simkaart er bij bestellen.
  • SMS ontvangen heb ik nog niet ontdekt, maar ik heb dit ook nog nooit nodig gehad met mijn webshop

WhatsApp gebruiken

Je kunt met zo’n telefoonnummer WhatsApp gebruiken, met de app “WhatsApp Business” kan dit samen met je privé WhatsApp tegelijk op 1 telefoon staan.

Als eerste verificatie probeert WhatsApp je een SMS te versturen, na een minuut kun je aangeven dat je geen SMS hebt ontvangen, dan krijg je de optie om gebeld te worden (een automatische stem noemt dan een code die je kunt invullen om te verifiëren).

 

Wil jij aan de slag met een telefoonnummer voor jouw webshop? Klik dan hier

Voor hulp met het instellen van VOIP, Zoiper, doorverwijzing of advies hierover kun je contact met mij opnemen.

Foto door rawpixel.com on Freepik

Gratis waardevolle informatie voor
meer conversie + hogere orderwaarde in WooCommerce?

Laat je e-mailadres achter, dan stuur ik je af en toe een mail met waardevolle informatie.